Från Baltimore

När jag var i Stockholm, så diskuterade jag en del teveserier med Olefins pojkvän Bert. Bert visade sig besitta en sällan skådad klarsynthet i ämnet, och vi utbytte goda tips och råd. Till följd av detta spotifyar jag nu lite olika låtar som jag hört i snutserien "Homicide - life on the streets", vilken jag tipsades om av Bert. Jag kände givetvis redan till den, men serien är gammal och slutade spelas in vid en tid då mitt kulturella skarpsinne ännu inte hade mognat till varande perfektion.

Bert insisterade på att den var sevärd, och eftersom den är skriven av samma snubbe som senare skrev den förmodligen bästa teveserie som någonsin spelats in (d.v.s. "The Wire") så förstod jag att han hade rätt. Gillade ni "Oz", så är prio 1 för er nu att få tag i "The Wire".

Tryck bort "Youporn", skit i "Aftoncrappet" och tryck för all del ner "Higge Erövrarens" fönster också, och se till att börja ladda ner "The Wire". Saknar ni cojones? Vågar ni inte ladda ner? Köp boxarna! Har ni inga pengar? Sätt er syster på gatan! Har ni ingen syster? Sätt er bror på gatan! Har ni inga syskon? Kuddkväv päronens päron och länsa foderluckorna på guldplomber, för det här är en helvetes spännande serie! 

Men som någon kritiker sa; den kräver mycket av tittaren. Det är en serie för seriekonnässörer, och det går inte att godtyckligt missa varannat avsnitt, som om det vore "General Hospital" eller nån annan skit.

Dess karaktärer saknar motstycke i tevehistorien! Eller vad sägs om den lilla yrkesmörderskan "Snoop", som gömmer sina offer med hjälp av en spikpistol? Eller "Omar", en ärrad, svart homosexuell mördare/rånare som specialiserat sig på heroinlangarna, och som till slut är så fruktad av gängen att de kastar ut pengar och knark genom fönsterna på sina gömslen bara han visar sig obeväpnad i sin sidenpyjamas, för att gå och köpa frukostflingor. 

Se den!

Simon: Dom gör mig stressade, eftersom dom kommit lite längre.

Elin: Att jag skulle ha nåt norskt i mig är ju bara fullständigt befängt (såvida jag inte ätit en "Kvikk Lunsj", vilket inte ens är ett realistiskt scenario)! Sedan vet jag inte om det är någon vits att prata teknik och sportslighet med dig i just det här fallet, jag vet inte riktigt om du förstår vare sig teknikaliteterna eller det mer abstrakt moraliska i frågan.

Nolen: Aha. Ja du har fullständigt rätt, att diskutera där är som att springa i kvicksand. Men om jag bara fick en enda norrman att ta illa upp, så var det värt det. Då kan jag pilla min navel med tillfredställelse i sinnet, och hålla huvudet högt.

Carro: Du vet hur det är!

Bäst just nu: Min nya fiberpälsjacka av Helly/Hansen-typ (den är inte "äkta", eftersom ett köp av en sådan i slutändan skulle göda norska profitörer). Jag hittade den på Åhléns i Stockholm i november, men köpte den inte. Det har jag också ångrat sedan dess. Men så fann jag den av en slump i förra veckan på Åhléns i Luleå, när jag letade långärmade t-shirts. Då var den dessutom så kraftigt prissänkt, att dom bara ville ha 175 spänn för den.

Underbart! Oavsett hur uselt jag mår, så mår jag lite bättre om bara jag drar på mig en fiberpälsjacka! Förmodligen för att den utgör ett psykologiskt s.k. "Ankare" som återknyter till Adaktidens äventyr kring millennieskiftet. Helt fantastiskt! Nu längtar jag till Snöskotercross-VM i Malå, när jag får sitta i solen i snön jämte banan och mysa i fiberpälsen med en termos varm choklad-Minttu.

Sämst just nu: Uäh!






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0